Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fulvin

finns det ett ord som fulvin också?
på finska heter det ”kyykkyviini”

vilket betyder att det är ett vin av dem
som finns längst ner i Alkos hyllor

”gå ner på huk- vin” alltså
man måste gå ner på huk om man ska ha en flaska

och dessa viner
är de billigaste i sortimentet




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 1007 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-19 22:50



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fanns ett hak tidigare i Kolsva som hette "Kom in", i folkmun blev det sedermera "Kom in, kryp ut", fyndigt eller tragikomiskt he he
2018-05-21

    Lars J
Så bra, för om man är berusad så kan man krypa in i affären och köpa det vinet :D
2018-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP