Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

”Schrödingers katt”

hur ska jag veta
vad du gör
när jag inte är hemma

sover du kanske
till och med i kattkorgen
du aldrig sover i

det är som med kylskåpet
man kan ju inte veta om lampan lyser
om man inte öppnar det

jamar du
när jag inte är hemma
liksom i den klassiska filosofiska frågeställningen

”om ett träd faller i skogen
men ingen är där för att höra det,
gör det då något ljud?”

leker du med dina leksaker
de du numera tycks vara
alldeles för gammal och lat för att leka med

tittar du på TV
bjuder du hem kattkompisar
beställer du hem tonfiskpizzor

åt er att festa på
spelar du kattvalsen på synt
den du vet att jag avskyr så

eller ligger du bara och snarkar
och äter och går på lådan
som du gör när jag är hemma?

dessa frågor får jag aldrig veta svaret på
bara du vet –
och det är din alldeles egna lilla hemlighet




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 811 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-21 17:29



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Bara en sann kattmänniska kan ha skrivit den här!

"tittar du på TV
bjuder du hem kattkompisar
beställer du hem tonfiskpizzor

åt er att festa på"

Och just det filosofiska draget i den, att händer det verkligen när jag inte ser eller hör ...

Katten som gåtfull sfinx, begrundande sådant som är för stort för orden.

Applåd och bokmärke!
2021-06-29

  SofieVem VIP
Vilken mysig dikt, gillade den och kärleksförklaringen till kattens välbefinnande. :-)
2018-05-23

  Larz Gustafsson VIP
Eller "Cat Scratch Fever" med Ted Nugent.
2018-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP