Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ömtåliga blomknoppen

 

 

Varsamt vattnas blomman

med den knopp som inte vill slå ut

I dimman kommer fågel

med meddelande

full av kärleksslingor

kryptisk ordade för den oinvigde

 

Ser bortom horisonten

ljus och glädje  

fast det  skyms av ondskans tidvatten

som slamrar öronbedövande

mellan liv och närvaro

 

 

Fast hopp finns i spillror

svagt kopplade till liv

oförtröttligt ska jag vattna

den späda växten

som törstar efter näring

till att motstå ångesten

och som håller järngrepp

om hals och lem




Fri vers av Nils-Robert
Läst 294 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-05-21 23:36



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Vemodsvackert.. Skört vackert med kärlekens hand skötes!
2018-05-24

  Janina Kaminska
Mjukt, berörande, vackert formulerad.
2018-05-23

  Solstrale VIP
Fint så det rubbar mig in i goda cirklar!
2018-05-22

  ULJO
Fint
2018-05-22

  Alysse VIP
"Fast hopp finns i spillror

svagt kopplade till liv"


Ömtåligt, skört men ändå
ett hopp som aldrig dör!

Så fint skrivet, mycket berörande
2018-05-22

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vackert och vemodigt!
Må knoppen slå ut i full blom till glädje för båda!
2018-05-22

  stig wikman
VACKERT.

Värmer hjärtat.

TACK.
2018-05-22

  Bibbi VIP
Gillar.
2018-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert