Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tranor och tankar en måndag morgon


De två tranornas säregna tutande väcker mig.
Fåglarna har dröjt sig kvar här.

Jag har sovit gott. Det är min älskares sovrum.

I taket dansar solljuset lättsamt förnöjt.
Andra sidan av sängen är tom.

Vagt kommer minnet av doften, hans herrparfym.
Nystruken satt han på sängkanten och log.
— Hej då min skatt, jag kör nu!
Välbehaget sprider sig vid tanken.

Bokskogen lyser grön.
Snart råmar kor och kalvar, God morgon!, från utanför.

Tiden går, också här.

© Snuffa 20180514





Prosa av Snuffa
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-23 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Snuffa
Snuffa