Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårdnadstvist om ett pris utdelat på ett visst vis



Svenska Akademin verkar ha säckar ihop och spruckit
Jaha vad ska Nobelstiftelsen och det läsande
Folket göra åt det?
ingenting?

När det egentligen är så enkelt
Ta helt enkelt bort Nobels litteraturpris
Från Akademins hand och låt den döende fisken
Flyta med strömmen tills sin egen livstids
Dödagar,bakom dammiga instängda gardiner
ätandes sin Torsdagsoppa i gyllene fred.

Så kan en aktiv Nobel litteratur-församling
Med en egen tidlös väggklocka och hemlig
knarrande dörr öppna upp sig och dela ut
priset i år om det nu skulle hinnas med?

Och det kanske med eminenta f.d Akademi
ledamöter som ställer sitt litterära kunnande
till Nobel stiftelsens Förfogande. Sen kan ju
Horance sitta där och leka Allan med sina kompisar
emellan i den kungliga ge-goda-rådskammaren
utan att det skulle störa utomstående på något sätt!

För Nobels litteraturpris tillhör Världslitteraturen
Och inte Svenska akademin!

Och kan de inte sköta det så låt någon annan
organisation ta över ansvaret
Svårare än så äro väl det icke i detta
fallet eller?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Sefarge VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-24 19:44



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Man kan inte begära så mycket från en institution som avspeglar en tidsanda som finns i Molières komedi De löjliga preciöserna.
2018-05-25

  Fulbergarn
Kanske du har rätt, nån borde väl kunna!
2018-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP