Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Kärnspjälkaren



Mitt nervsystem är skört av sjuka stjälkar
att sträcka strå och spräcka sprö för föda
som spjärnar värn mot mull men sporer spjälkar
för förmånsrus att njuta rötter röda.

Mitt kärnehus av dus och bjärta bjälkar
är byggt på bytesgrund infryst i döda
och taket uppochner med bjälkars kälkar
på glid i skog av plogurgröpningsgröda.

På glid i tid av gravutgrävningsgrunder
ned Hedenhös famösa, lösa, vinter
där grödors rum går rött runt rötter ruttna.

Här stannar stjälkens strå i strösekunder
att sträckas spräckt mot tjäl när värnen slinter
och njuta djup i samma stund försuttna.














Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-24 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP