Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syndernas förlåtelse

när jag var tio år
och du var sju

tömde jag
och ett par av mina kompisar
din spargris

och så gick vi
och köpte godis för pengarna

hur lumpen kan man vara?
stjäla pengar av sin lillebror

jag var närmare 30
innan jag bekände detta för dig

och du skrattade ju bara
men jag har haft ångest
över detta i 45 år nu

"synden straffar sig själv"
heter det ju

du har förlåtit mig
men vad gör man
när man inte kan förlåta sig själv?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-25 21:03



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Joo... den taggen sitter ofta djupast...
konsten att förlåta sig själv...
Fin dikt om ett aktuellt ämne...

Tack!
2018-05-25

  Larz Gustafsson VIP
Detta med att förlåta sig själv är det svåraste.
Och då kommer jag än en gång att tänka på "Spela kula" av Sten Selander.
2018-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP