Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

åkervinda

 

 

så kupar du

dina solvarma händer

runt mitt hjärta

runt mina ögons puls

 

så rör trollsländor vid det öppna

spegelglaset

 

segla

segla in fjädermoln

en solfjäder

vävd

av sidenskira

 

så svävar fjärilar i körsbärsdalen

där broar viskar svar

 

valv

höljande

den röda nattens

 

inseende

öga

 

tonen

spräcker regnbågsglaset

det

vilket möjliggör

spegelns viskning

 

splittrat glas

en illusion

 

så säger sanden

skär in i hudens vandring

 

 

jag plockar glas

inflikat i

sanden

 

det skrivna har flutit ut

 

 

vågen sveper med från

kastade svepskäl

 

 

alabasterträd smälter

utmed kotrad

 

 

så kupar du

dina solvarma händer

runt

 

 

jag viskar att

hon inte finns mer

du måste inse att det är så

 

och jag ser

dina händer sjunka in i hav

hav tillit

 

 

du lyfter havet

vattnar mitt vissnade hopp

 

 

jag lindas in i åkervindans djupa visshet

 

 

alltmedan

tonen öppnas i

vassblåsarens

 

 

medandning

 

och ekan

häller ekon

 

in i näckrosens bidande knopp

 

i sommaräng seglar de

tystdunen




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 480 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-05-28 15:38



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Så makalöst sorgsamt hoppfullt vackert
2018-06-01

    ej medlem längre
Med mjukhet och finkänslighet sjunger dina ord om hopp och tröst. Så klart och rent hörs genom texten en röst. Underbart!
2018-05-30

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så underbart vackert, du Själsöga...
Jag har sagt det förut, och säger det igen, din poesi är läkande balsam, medicin för själen !
Minns du hur jag drömde för några år sedan, att jag gick in på ett apotek... och där på ett bord låg böcker med dina dikter
:)

2018-05-29

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag tror jag måste läsa den pånytt och pånytt om igen tills jag kommer in i bilderna här är så rika !!!
2018-05-28

    Sefarge VIP
Återigen ljuva balsamtoner
som i värmen svalkar
ger glädje samt bringar
Ljusharmoni in i själen
Innerligt skapelseskriftat
:)
2018-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser