Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom slöjan

 

 

de säger, jag har själv valt

de säger, jag inte vet mitt bästa

de säger, lyssna på oss

de säger, trotsa inte oss

 

nej, jag har inte valt

att bära denna klädnad

den fyller inget syfte

mer än att förtrycka

 

jag vet mitt eget bästa

ett liv utan förtryck

ett liv i frihet

inte som en hund i bur

 

jag lyssnar på frihetens röst

inte förtryckarnas röst

med falska budskap

med hot och straff

 

jag trotsar det ondas makt

land skall med frihet styras

falska tungor deklamerar bullor

över oskyldiga flickor och kvinnor

 

den dagen kommer

när ridån faller

och alla falska profeter störtas

och alla kvinnor reser sig mot förtrycket

 

alla år av hot, tvång och förtryck

ska utplånas från vårt land

ingen skall mera bära skammens klädnad

vi ska gå rakryggade och stolta över vårt kön

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-29 15:48



Bookmark and Share


  Fulbergarn
– Det var länge en allmän sed i Sverige att gifta kvinnor inte skulle visa sitt hår, medan ogifta kvinnor kunde visa håret, och det är mycket riktigt ett bud från Paulus som muslimer har tagit fasta på och så hardet varit länge ute i värda tills för ca typ 100-150år sedan. Men visst är det väl förlegat
2018-05-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat!
2018-05-29

  SatansSon VIP
håller med. det tillhör en svunnen tid detta med slöjor.
muhammed måste ha missuppfattat paulus, som tyckte kvinnan ska ha
sitt hår som en slöja.
2018-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP