Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto.


Sommarmorgon i kustnära land

 

Säröfjorden ligger ännu blank, det är morgon i kustnära land. Stillheten och tystnaden är dominerande och solen flödar generöst från en klarblå himmel.

Den lilla gärdsmygen som har sitt bo bakom husets ytterpanel fyller tystnaden med de finaste av sånger från sin varierande repertoar. 

På den oklippta gräsmattan breder brunörten ut sig som ett uppdukat frukostbord för humlor och bin och det tävlas redan om vem som ska bli dagens flitigaste samlare.

På avstånd hörs ljudet från en båtmotor komma in mot land, kanske från en tidig fisketur i farvattnen där hungrig makrill jagar i stim.

Jag kan nu se flaggvimplar börja röra sig otåligt som för att tala om att den friska brisen sakta börjat rulla in över redan soluppvärmt land.

 




Fri vers (Fri form) av Kensy65
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-29 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65