Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemmafru

En vill ju vara en modern hen
En som minsann är sin egen människa
Och inte 'need a man to make it happen'
För har en gått på Södertörn
Och läst för Sara Danius, Kate Larson och Agneta Pleijel
Finns det inget utrymme för bakåtsträvande

Men jag kan inte låta bli att tänka att
Vem fan bryr sig egentligen
Om vad andra tycker
Det är ju inte dem jag lever för

Men det är ju klart
"Jag måste dessvärre åka tidigt för min man har inte ätit"
Är ju kanske inte det första jag säger
På minglet för Feministiskt Initiativ
Men
Din mat måste ju likförbannat lagas
För vad skulle folk tro om mig
Om du svalt ihjäl?




Fri vers (Fri form) av Leiyah
Läst 379 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-01 02:19



Bookmark and Share


  aol
Gillas bra tankeväckande skrivet,
2018-06-06

  Bo Himmelsbåge
Tack, Hen!

Jaa, det vore väl det minsta, man skulle kunna begära... att alla män lärde sig att laga sin egen mat... i jämlikhetens namn!

"Utvecklingen"... går långsamt...!
2018-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Leiyah