Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sliprar

 

Mitt liv ligger utlagt
som sliprar längs
en räls

När jag var yngre
kände jag vibrationer
från tågen som
passerade över mig

Banarbetare skötte
mig med respekt

Inga tåg går här
längre när livet
går mot sitt slut

Mina sliprar förfaller
och ogräs växer
mellan dem

Ingen rörelse
skakar om
mig

En förmultning
ständigt pågående
nöter ner mitt
liv




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 437 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-06-02 00:00

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Vilken underbar liknelse!! Och banarbetarna torde vara föräldrar osv??

Även om tågen slutat gå, hoppas jag de intressanta spåren består, länge till... and then sleep well!

2018-06-04

  ULJO
Precis. Allt har sin tid. I universums evighet är vi människor blott en blinkning.
2018-06-03

  Lidde
Allt har sin tid
2018-06-02

  jba VIP
Fint. Gillar speciellt:

"Ingen rörelse
skakar om
mig"
2018-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten