Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske går någon därute


i mörkret med slocknad lykta
Ibland hörs ljudet av steg
av grenar som bryts
Det låter som om någon funnes

Det sades att mörkret flyter ut
ur oss själva
Sådant är svårt att tro
liksom ”oss” och ”vi”
Inget sådant finns längre till

Men det hörs hur någon rör sig
nära i det djupa mörkret




Fri vers av Färdskrivaren VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-03 15:39



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Tekniken att låta rubriken bilda första versraden verkar vara vanlig, men jag tycker första strofen därmed förlorar lite i uttryckskraft.
Just denna rubrik är ju bra som den är!
Spännande och suggestiv dikt. Jag känner igen känslan av "Någon", vilken för mig också innebär ett "oss" och "vi" både i ljusa och mörka stunder.
2019-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Färdskrivaren
Färdskrivaren VIP