Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatet måste ta slut

Hata är farligt
Det måste vi begripa
Annars blir vi sjuk




Bunden vers (Haiku) av Thestream
Läst 494 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-05 15:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Debatten är slut.
2018-06-05

  Staffan Nilsson
LG
Det onda?
Vad är det?

2018-06-05

  Larz Gustafsson VIP
Därmed är debatten SLUT för min del.
2018-06-05

  Larz Gustafsson VIP
Hat är naturligt och normalt. Det finns ingen kärlek utan hat.
Som sagt, även Gud hatar.
Han hatar det onda.
Problemet med nutidsmänniskan är att hon är livrädd för ord som hat.
Ändå bär hon det i sitt eget väsen.
Hat mot det onda och destruktiva kan aldrig vara fel.
Det kan aldrig vara fel att hata rasism. För att bara nämna ett exempel.
Lägg ned hyckleriet och hårklyverierna. Kom ned på jorden.
2018-06-05

  Staffan Nilsson
LG
Haha, nej jag tillhör inte de genomgoda.
Den/hen som är genomgod hatar inte.
Det begriper var och en.

2018-06-05

  Larz Gustafsson VIP
Givetvis tillhör herr Nilsson de genomgoda.
Det är de som är mest uppblåsta. Som paddor i sin självgodhet.

Bibeln säger att även Gud hatar.
2018-06-05

  Staffan Nilsson
Ja, hat gör oss sjuka.

LG
Det onda?
Vad är det?
Kloka hatar inte, de försöker förstå och åtgärda.

2018-06-05

  AKT VIP
Hat är början och slutet av kärleken.
2018-06-05

  Larz Gustafsson VIP
Alla hatar.
Försök inte.
Att hata det onda är sunt.

2018-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Thestream
Thestream