Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kamp om tillvaron


Rysk Roulette

Sex aspekter av rysk roulette
Jag dansar vals med apatin
Enligt konstens alla regler
Och du leker Picasso med mina känslor
Tömmer tavlans färger
Med existensiella lögner

Känner doften av framgång
På milslång distans inom
Alla associerar hamsterhjulet med trygghet
Din trygghet är mitt förtryck
Smärtan lämnar alltid i sinom tid
Lidandet väljer man

Sex aspekter av rysk roulette
Blankskott är min vinst
Oddsen goda
Döden latent
För kicken satsar jag allt
Med apatin dansar jag ej längre vals

Frånvaron är min äldsta vän
Vi skiljs åt men vi ses snart igen
På klarblå himmel skiner solen än
Och jag hittar mig själv återigen




Fri vers (Fri form) av Sebastian Linsér
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-05 21:59



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Jag gillar detta!
Tycker om att jag kan läsa texten flera gånger och känna olika saker för de olika meningarna och styckena.

Kaaanske att "enligt konstens alla regler" inte riktigt hör hemma här... Alla andra meningar är liksom så egna men den är ja, den känner jag ju igen. Den känns liiksom lite fyrkantig i sällskapet med resten av orden. Men det kan ju finnas en mening med det också; regler är ofta fyrkantiga.
2018-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Linsér
Sebastian Linsér