Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till jäntan med J VII - Fångkokongen



Jag springer mina genvägar
på vift med pilsnerdrickan
men giftesbenen genvägrar
invid den vilsenflickan
som menar väl men stenhägrar
i midnattshällens kvällssmog
och skönhetsskum än skenlägrar
min spärr med fjärran älskog.

Jag vissnar i min missuppväxts
rabatt att mig förhindra
förfölja gryn som nyupptäckts
och dö för frö som tindrar,
jag springer den kogång som spräckts
i gödslets födselgrunda
och somnat in men sommarräckts
mot sanden annorlunda.

I gift är jag på vift än
igenom stengenvägen
där uppgrävd grödogriften
förföljer mig enträgen,
jag jagas svag av giften
uti min gångkokong
där endast drömmardriften
än spränger mig till språng.











Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-07 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP