Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto // Jag sitter i söderläget vid sommarhuset och njuter av sol och humlornas ivriga besök på den oklippta och klöverrika gräsmattan. Jag hör motorbåtar utifrån fjärden och ser ståtliga segel på håll. Min sommarbild kan inte bli så mycket bättre.


På solsidan är allt bra

 

Solens energirika strålar ger av sitt överflöd till gräsmattans klöverblommor, käringtand och lila kryddväxter som nu blir skattade på sin nektar av energikrävande humlor i arbete.

På avstånd ser jag guldblänket från havet långt ut i sydväst där den mörka siluetten av en stor passagerarfärja sakta glider fram på det solbelysta havet.

Årets fågelungar som nu är skickliga flygare håller ännu till i trädgårdens närhet, sädesärlan med sin nickande gång jagar fram på gräsmattan där insekternas liv ger näring till de ännu växande ungarna.

Från de mycket gamla furorna bakom huset har skogsduvan sin kvällskonsert, håhå jaja håhå jaja låter det i mänsklig översättning. Kanske det är en honduva som just kommit hem från dagens slit med att samla ätbart till duvfamiljen eller så kanske det är en handuva som vill bli uppvaktad.

Ja så är mitt liv just nu, denna upplevelse av fullständigt välmående etsar jag in i mitt bild och känslominne där nu solens värmande strålar får mig att känna stor tidlöshet.  Tiden går så fort då man ser tillbaks men den tidlöshet jag känner just nu är för evigt.

 




Fri vers (Fri form) av Kensy65 VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-08 09:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65 VIP