Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rödvin igen

öppnade en rödvins- låda nyss
nu borde jag skriva upp och följa med
hur många dagar det tar för mig att tömma den

en vinlåda av standardstorlek
är tre liter, vilket är fyra flaskor

jag läste nånstans
att om man dricker ett glas vin per dag
så betraktas man som storkonsument av vin

vad kallas man då
om man tömmer en låda vin –
det vill säga fyra flaskor – på en vecka?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-08 22:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Problemet är att du tillåter dig "betraktas som" av andra. Ställer rödvinet till problem för dig så vet du det. Utan betraktelser utifrån.
2018-06-09

  Viksten
Per dag
Råden om hur mycket man kan dricka
varierar
Jag tror att det är nyttigt att dricka några glas
rödvin per dag
Av egen erfarenhet vet jag att boxar
driver upp konsumtionen
Om man oroar sig kan man alltid tappa
upp en karaff från boxen
Egentligen borde det finnas en mätare på
boxen som visar hur mycket som finns kvar
Numer dricker jag sällan men tidigare
drack jag säkert för mycket
2018-06-08

    ej medlem längre
På en vecka?
Finsmakare?
En box drar man väl i sig på en helg om det kniper.
2018-06-08

  Larz Gustafsson VIP
Rödvinsvänster?
2018-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP