Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en omvärld

Noterar
på avstånd

Det stora
förfallet

undrar om dom bryr sig ens,
när solen skiner,
när sorlet stiger,
vinet lagt dimridåer
medvetenheten fördunklats

att omvärlden existerar.

Ja, det finns en omvärld
en grym sådan,
som inte ens
grillångorna
en ljummen
Sommarnatt
klarar att
sudda
bort.

Bomben som nyss detonerade,
röken,
skriken,

människor springer,
med
trasiga barn
i famnen

Barnen, alla barnen

En hel generation,
förstörda och
traumatiserade


”Men, det är ju så långt borta”
”Vi som har det så bra”
”Varför ska man ens behöva tänka så negativt?”

”Nä, nu ska vi vara glada,
slå klackarna i taket.

-Vikan ju ändå inget göra”


Noterar
på avstånd

kommentarer
som får mig att rysa








Fri vers av helenita VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-10 11:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det kröp närmare 1986 och även i april förra året.

2018-06-10
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP