Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publiceringen inspirerad av "För det är nu" av Kungsfågeln


Järnhästens galopp

Din kropp är trött, ditt hjärta rivet
och alla dina tåg har gått
och intet har din längtan nått.
På tom perrong du känner ej att livet

 – så sant som det här står skrivet –
är oändligt och med möjligheter fullt.
Stå inte kvar och vänta – frigör hjärtats bult
– med het panna startar lokomotivet!

Det är du, det är du, det är du,
det bultar och sjuder i din kropp,
du lever nu, lever nu, lever nu…

Järnhästen fattar livets galopp:
Det innersta, om än sårat, bryts ej itu;
förtvivla inte – möt hinder med hopp!

 




Bunden vers (Sonett) av Tommy M
Läst 300 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-06-11 12:13



Bookmark and Share


  Anya VIP
Hoppfullhet och glädje åt livet...tänker jag när jag läser. Ska frigöra hjärtats bult idag. Tack för uppmaningen.
2018-06-13

  morgonstjärna VIP
järnhästen på ånglokets tid ja det var ett driv...över präriens vilda gräs
med indianer och vita.
kul sonett

2018-06-11

  Kungsfågeln
Så otroligt fin text, så levande i sig självt. Detta gillade jag! Underbart om en av mina texter kan inspirera till detta.
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Tommy M