Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kulturkulter



Fader nord, modersmord
sörjs i dina söner,
konung Arthurs runda bord
krigarkransar kröner,
nu är krut på hed och slutt,
nu går ut på resans rutt
ynglingsdomssoldater
till strid mot Alma Mater.

Européer, er essens
ryms i cybernering,
nu går nutidsdekadens
för fotografering,
nu är rymden blott ett kort
som vid kultkulturens port
ungdomsnedraseras,
blixtrar till, raderas.

Ånger, Hån, sångers son
dör ifrån sin dotter,
hon som härskar härifrån
intill gravens slåtter,
nu är dukens dunkla rum
stilbildsstudion död och dum,
nu blir poetister
ungdomsnarcissister.












Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-11 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP