Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi är barndom


Poesi är barndom,
barnets dom över den saknade poesin.

Poesin som bestod av alla de blommor
som aldrig blev plockade...inte ens luktade på.

Poesin som den musik
som aldrig fick ljuda.

De bilder som förblev omålade,
den smak som aldrig fyllde gommen.

Poesin som de stunder
som aldrig kom till stånd,
de drömmar som aldrig drömdes.

Över all denna icketillvaro
lägger vi våra vuxna bokstäver
för att inte glömma det vi vill minnas,
för att inte minnas det vi vill glömma.

Poesi är det tidlösa raster
vi breder ut över ett härjat landskap
vi överlämnar som kalejdoskop
till ett minnesregister utan adress.

Till en minnesrepresentant utan vilja att förlöjliga.

Det är inte fråga om att sörja.
Det är att restaurera en början utan slut.

Som att kasta sten på skuggor.
Att få framföra en förnekad piruett.
Att visa hur rätt det kunnat bli.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-06-12 09:38



Bookmark and Share


  Fulbergarn
"restaurera en början utan slut"

mycket godis i denna text
2018-06-14

    ej medlem längre
Den var poesi
Ödmjuk och varm
2018-06-12

  Minkki VIP
bästa tanken här, i min läsning idag: Poesi är att restaurera en början utan slut (i morgon kanske en annan rad?) bokmärkt

Har Du läst Gunnar Odhners Språklära - språkets och medvetandets funktion ? Den ger mycket att grunna över, precis som den här texten
2018-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP