Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sten på sten

Att lägga sten på sten
Att ständigt bygga
Att vilja nå högre

är något som driver oss människor
och bara oss

Denna drift i den mänskliga naturen
är kanske det som skiljer oss från djuren




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-06-13 15:10



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Man kan ju "lägga sten på börda" enligt ett talesätt också.

Även termiter i Afrika kan bygga höga boningar utan att fundera så mycket på vad de egentligen håller på med. Den ursäkten kan knappast "Homo sapiens" dra fram när byggena till och från faller i bitar.
2018-06-16

  Bo Himmelsbåge
Vacker bild, som väl illustrerar Din fina text...!

Nog drivs många människor av sin vilja att veta mer och förstå Guds underbara skapelse bättre...
och att bli bättre på att vårda den väl...

Detta har förstås ingenting med Babels torn att göra, som var ett rent skrytbygge, av människor som ville förhärliga sig själva... detta är tyvärr alltför vanligt idag också, men jag är övertygad om att denna text INTE handlar om detta...!

Ja, denna drift skiljer oss från djuren,
som mera fungerar instinktivt,
medan jag menar att alla människor har en gnista av Gud inom sig...!

Tack!
2018-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Tack, Diana.
Guds Ord är sanning.
2018-06-13

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Den bibelska legenden säger att Babel var en stad där människor talade samma språk. De har bestämt sig för att dra ett torn för att nå himlen. Byggarna hade föreslagit förhärligandet av deras namn, inte Guds ära. Skaparen såg folk synd mot honom, trasslade sina tungor och spridda språk, dem över hela jorden.
Enligt historiska uppgifter var staden Babel, huvudstaden i den antika babylonien, belägen vid Eufrats strand, känd för Esagilatemplet, vars namn översätts till "den som når molnen". Templet byggdes av en av de första babyloniska kungarna, Hammurabi.
2018-06-13

  Larz Gustafsson VIP
Den skiljer oss från Gud, vilket Babels torn bevisar.
2018-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP