Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite för mycket

Lite för glad, lite för känslig,
lite för stark, lite för svag.
Lite för mycket är min lott.
Man ska vara slätstruken
som ett mått.

Lite normal och ljummen
och absolut inte för bra.
Gud förbjude om jag är snygg
eller för utmanande trygg.
Då får jag huka mig
för att slippa smäll.

Man ska vara positiv,
men inte för.
Man bör gnälla lite ibland,
som sig bör.
Hålla med och hålla tyst,
ha en åsikt,
fast inte min,
den ska passa in.

Man ska vara lite spontan,
men inte för.
Lite mitt i mellan som sig bör.
Absolut inte vara för sann
eller säga att du kan.

Men jag är så yvig jag!
Lite för jätteglad,
lite för jätteledsen
och lite för mycket jag.




Fri vers (Prosapoesi) av Kriha
Läst 525 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2018-06-14 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lite för underbar :)
2018-12-05

    Lena Söderkvist VIP
Bra! Stå på dig! Annars gör någon annan det...
2018-06-25

    ej medlem längre
Den var bra! Den tyckte jag om!
2018-06-17

  Gunnar Hilén VIP
Så bra ! Som ett oförstört barn.
2018-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Gävle är en stad där man snabbt skulle bli mördad om blickar kunde döda,
Här kan man få både det ena och det andra slängt i nyllet.
Det fanns tungt vägande skäl till att Thomas Di Leva valde att lämna den här ankdammen.
2018-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Kriha