Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En midsommarnatts dröm

Dagg fyllda nätter på jorden, Fyller ro i min kropp
Hör musiken i träden, Blomman som står uti knopp
Jag går här uppå ängen, klädd i sommarens skrud
Tittar på älvor i dansen, Lyssnar på främmande ljud

En midsommarnattsdröm har sin början
En kärlekens saga uppstår
Kommer med soliga drömmar
Hoppet om kärlek består
Sommaren doftar av kärlek
Sprider sitt gyllene sken
Över älvornas dans där i gräset
Är ängen en strålande scen

Månen den strålar på ängen, Älvorna virvlar i dans
Daggvåta fotspår i gräset, Jag börjar binda en krans
Häggen doftar i natten, Spindelväv glittrar i strån
Vatten porlar i bäcken, Känner på vattnet med tån

En midsommarnatts dröm har sin början
Älvorna dansar i dalen
Dansar till fåglarnas sång
Naturen är bjuden till balen
Älvorna virvlar i valsen
Sommarens daggvåta gräs
Fnissar och skrattar i dansen
Jag förundrat beskådar en pjäs

Plötsligt står du här framför, Med starka mustiga drag
Hjärtat bultar med spänning, På att natten skall bliva till dag
För midsommarnatten förtrollar, Kommer du då finnas kvar
När månljuset sakta har slocknat, Är vi då ännu ett par?




Bunden vers av Hearty
Läst 357 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-14 20:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Mången oskuld har förlorats i flyktig kärlek i midsommaraftons förtrollning
2018-06-15

  Stay Golden
Lovely one ^^
2018-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Hearty
Hearty