Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att kämpa!

Hur länge skall man kämpa? Hur långt skall det gå?
Man skall orka sträva, efter det liv man vill ha.
Alla tycker de något, alla tror att de vet.
Men sanning är, att du inget vet.
Inget om det liv som jag levt.
Man måste få kraften att kämpa, att troget gneta på.
Fast man sliter sitt hår i vånda, och hoppet stelnar till sten.
Jag gråter aldrig öppet, utan vårdar mina tårar ömt.
De bor i mitt blödande hjärta, och aldrig kommer du se.
Hur förlamande smärtsamt det krossas.
Ett ord kan förlama, en min kan slå ner.
Kärleken är oändlig, trots att samhället ej vill se.
Att för mig är du kraften att kämpa, livet måste va mer.
Du har rätten att leva. Att skratta och leka, ha skoj.
Få välja sättet att leva, inte gömas undan från folk.
Hur får de kraften att hata?
Hur kan de anse att du inte bör få mer?
Jag vårdar mitt brustna hjärta, men hoppas på mer.
Att än en gång få kraften att leva.
Att människan åter få se.
Jag hoppas och ber för er alla, som kämpar dagen lång.
Mot mänskligt förakt, och kedjor.
Att ni alla får frihet, jag ber.
LLS är lagen om frihet.
För alla att få leva som er.
Ge dem kraften tillbaka, att mänskligheten åter skall se.
Att de är som oss, med hopp, kärlek och lycka.
Jag komme aldrig sluta kämpa, för dig mitt älskade barn.




Fri vers (Fri form) av Hearty
Läst 454 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-21 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hearty
Hearty