Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppet

Ett mörker omkring mig
Ett dunkel jag ser
Med smärta i blicken
I hjärtat jag ber

Ett berg som har rasat
En spegel i kras
Drömmar förnimmer
I skärvornas ras

Tårarna faller
Kraften tar slut
En själs ljuva låga
Falnar sakta, minut för minut

När hoppet försvinner
Vad finns då kvar?
När alla visioner
Skepp sänkt i kval

Ett värkande hjärta
Ett smärtande bröst
Hoppet har falnat
Med den sin ljuva röst

Tänk då nu alla
I lugnets behag
Sträck ut en hand
Till den som är svag

För den som förlorat
Sitt själsliga rus
Är i behov
Av omtankens ljus

Om den som förlorat
Får en ljusglimt av hopp
Vad det kan betyda
För ens själsliga kropp

Det sägs att tiden
Läker alla sår
Medans faktum är
Att ärren består

Att någon i mörkret
Tänder en låga
Kan rädda ett liv
Bara ha modet att våga

Så tänk nu på detta
Begrunda ett tag
Att ta hand om varandra
Är kärlekens lag




Bunden vers av Hearty
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-16 21:15



Bookmark and Share


  ULJO
Visdomsord. "Att ta hand om varandra Är kärlekens lag"
2018-06-18

  Stay Golden
In the sun we all would die of exposure, take good care of youself in the shade <3
2018-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Hearty
Hearty