Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hedningen III - Mot botförgörarbotten



Till vreda gudar nedan
med trotjänartridenter
jag hade allaredan
förfallit genom slänter,
men orkade ej ovan
till planetarieplatser
i land av hovsförlovan
och paladinpalatser.

Här herrelös en hedning
vid pagars palissader
går redlös i sin ledning
mot slavsoldaters rader,
där synlös jag har syndat
och kastat allt jag äger
men sedan skamfullt skyndat
mot fattigdomens läger.

De lägers plägkasteller
där luffarlusar lustar
med tandlösa mamseller
och fru Fortuna frustar
i apati och avsmak
för födselrest i gästen
som somnar mot sitt gravtak
från fribefrämjarfesten
att vandra andra kretsen.

Jag drömmer att jag stiger
från botförgörarbotten
där endast döden diger
är större än de brotten
jag karvar fram i kniven
förhöjd av alkohålen
från liv till fallna kliven
mot trotridentestålen.

















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-14 22:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP