Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag kunde förklara

om jag kunde förklara hur det känns
när vart man än kommer så passar man inte in

när det alltid känns att andra människor
har nåt slags hemliga koder som gör att man blir utanför

när det alltid känns att andra människor
pratar om så ointressanta saker

om jag kunde förklara hur det känns
att hela tiden bara visa upp sina bästa sidor för andra

att varje dag tvingas spela teater, spela en roll
låtsas som om man hör hemma på den här planeten

när man hela tiden tvingas jobba hårt
för att det inte ska synas vilken ”udda fågel” man är

att hela tiden vara tvungen att försöka anpassa sig
till en värld som helt enkelt inte är gjord för mig

när det bara är bakom masken jag får vara svag –
”bakom masken gråter clownen” som det heter

vem ser mig, vem frågar hur jag mår?
vem bryr sig och vem tröstar när jag behöver stöd?

när man ett helt liv bara kapslar in all skit
för att man inte klarar av att känna nånting

hur lite det har varit av vackra saker i livet
om jag kunde förklara hur det känns

när man låter sig själv bli en jävla maskin
när man låter hjärtat förvandlas till sten




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 625 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-06-15 13:23



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Idag tror jag människor uppskattar den unika mer än förut . Vi är helt enkelt less på det perfekta som alla eftersträvar att visa upp . Det är det unika och äkta som ligger i tiden . Ge kärlek till ditt hjärta , Älska dig själv och var som den du är. Begränsa inte dig i dina tankar. Säg till din kropp och själ att du älskar den . Din bild är helt enkel sagolikt rolig och unik som din text och du .” Stora helt enkelt upp dig och ge människor en chanch att få se vem du är.
2018-06-18

  Tomas Karlsson VIP
ulven: Spot on! :-D

Vår värld skulle inte vara mycket att ha om vi alla var likadana...
2018-06-15

  Bodingen VIP
Det är den "normalstörda" massan med flockmentalitet som ska anpassa sig till oss udda fåglar, har sagt det förut men utan såna som oss skulle vi fortfarande gå klädda i djurhudar och bo i grottor, vi kan konsten att klyscha "tänka utanför boxen".


2018-06-15

  AKT VIP
Tror att det är mänskligt att känna på det sättet som du beskriver. Det är svårt att simma motströms, enklare att paddla med i kanoten. Att simma motströms kräver mod och beslutsamhet. Alla kanske inte kan göra det jämt.
2018-06-15

  Larz Gustafsson VIP
PRECIS så upplever jag det. Känner mycket väl igen det där med koderna.

Själv har jag dock gått mot strömmen och vägrat anpassa mig. Jag har också fått betala ett högt pris för det.
2018-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP