Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Operationen

 

Sjuksköterskan mäter
skallen på mig före
operationen
Hon mumlar
"Ett ariskt praktexemplar"
innan jag rullas in till
operationssalen

Läkarna skrattar åt mig
och binder fast mig
Radio Kanyls sederande
musik söver mig långsamt

Jag orkar inte protestera
när läkarna spelar luffarschack
på mitt bröst

Uppvaket är immigt
av ångest
Spikmattan som jag
ligger på stigmatiserar
mig och ändå känner
jag glädje

Läkaren kommer förbi och
säger att jag är ett hopplöst
fall och ber mig buga för
honom tre gånger

Efter tre timmar på uppvaket
blir jag inlindad i trasor och
förd till utgången

Färdtjänst kör hem mig
och jag kryper uppför
trapporna till min
lägenhet




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 366 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-06-19 22:28

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  M.Eta
Humoristisk tragedi!
2018-06-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra diktat om tillståndet man befinner sig i före och efter en operation! En högst egendomlig och surrealistisk upplevelse. Hoppas att allt ändå gick bra.
2018-06-21

  DominiQueen
Usch! Ryser, men en otroligt bra gestaltning på det utlämnande i en situation där patienten är något "läkarna" behandlar - och inte som att vi själva stöttas i vårt läkande som i ett teamwork. Usch hur de talar över huvudet på "patienten". Vidrigt.
Hoppas diktarjaget inte bugade, den ända auktoriteten här är diktaren :-)


Tack för en dikt som beröra det vardagsviktiga och mångas utsatthet inom vården.


Allt Gott till Dig poet :-)

/D.

2018-06-20

  Poeten Salvador VIP
Nu förstår jag hur det känns att bli opererad
2018-06-20

  Öknens Ros VIP
Skrämmande satir/surrealism om sjukvården.
2018-06-20

  Kungskobran VIP
Härlig karikatyr på vården.
Radio kanyl, underbart.
2018-06-20

  Larz Gustafsson VIP
Ägde detta rum i Nazityskland?
Å andra sidan hade vi ett rasbiologiskt institut i Uppsala...
Herrskapet Myrdal - Alva och Gunnar - var involverade i detta.
Nationalhelgonen!
2018-06-19

  HenrysDotter
Skön mix av ironi och humor
2018-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten