Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hässjningsblues

 

Bonden på Balsnes
pålar och strängar
hässjor i långa rader

Mellan den första och
andra stolpen sätter
han upp 12 metallrör

Med gitarrens struktur
kan han stämma
strängarna så att
han kan spela sin
Hässjningsblues

Grepen används
för slideblues

Nu springer han
mellan rören och
spelar sin skördeblues




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 402 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-06-23 14:23

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Bonde blues Tjusigt!
2018-06-27

    Peter Söderqvist
En härlig blues vars toner sprider nyfiken glädje.
2018-06-23

  Cikoria Blå VIP
Det är mycket blues i hässjor.
Och blåblusar också. Förr åtminstone.
2018-06-23

    ej medlem längre
Skulle precis skriva underbar! Såg någon annan skrivit det... Men det var MIN första känsla... UNDERBAR!
2018-06-23

  ecel
Underbar!
2018-06-23

  Fulbergarn
Ja nog har jag spelat Hässjingblues ackompanjerad av traktormuller och höfläkt
2018-06-23

  Stefan Albrektsson
Snyggt hur hela åkern blir till en enda stor slidegitarr!! Gott rytmiskt driv och "sjung" (särskilt i första strofen) och friheten från en stampande tydlig 12-taktersstruktur för tankarna till "primitivare" bluesmusiker och låtar som tex Blind Willie Johnsons "Dark was the Night". Mmmm...
2018-06-23

    Sefarge VIP
Smäktande märgfull
poesiskapelse!
:}

2018-06-23

  Larz Gustafsson VIP
Varför blues när han skördar?
Blev det en dålig skörd?
Alla bönder är skördenördar.
2018-06-23

    Taly
Grejt! att se poesin, bluesen, i arbete.

Poetry at work. Poetry in work.
2018-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten