Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Blåklockan

Droppar faller
från regntung sky
fridfullt tackar
blåklockan vänligt
av glädje hon dansar
på regnvått gräs
i gula gummistövlar

Droppar torkar
i solens sken
fridfullt sjunger
blåklockan vaket
av glädje hon ler
under regnbågen
i sommarsandaler

Droppar spelar
en vacker refräng
fridfullt sjunger
blåklockan vackert
av glädjen hon bjuder
sommarens sång
i uttrampade skor

Droppar somnar
i skymningens stund
fridfullt sover
blåklockan skönt
av glädje hon drömmer
om fred på jorden
i yllesockor

Droppar vaknar upp
i gryningstimmar
fridfullt ler
blåklockan mot solen
en morgon randas
med nya objekt
i mjuka mockasiner

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 472 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-07-07 06:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket vacker!
2018-07-25

  Lena K Nilsson VIP
Fina ord till en fin blomma!
2018-07-10

  Lasseman VIP
Så bra du skriver, det är så lätt att se det hela framför sig och känna av..
2018-07-09

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt med alla dessa vackra blommor...
2018-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Återigen har du skrivet en bra och tankeväckande text!
2018-07-07

    ej medlem längre
Vackra rader , gillar det repetitiva ” Droppar...” och oväntade vändningar med olika typer av skodon!
2018-07-07

  Feliaxel VIP
Vackra ord om en vacker blomma
2018-07-07

  aol
Här har du gett den lilla blåklockan ett så fint ansikte.
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO