Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karvat i ben

Inte konsekvent inte ens lite, tråden är inte röd eller så går den av hela tiden
Ett dåligt skämt, pö om pö lurar jag mig själv att jag är på toppen av striden
Nu och då ser jag saken för vad den är, tjock smog och en ångest som skär
Vasst glas luckrar upp köttet från benen, rispar ful konst på sin nya vita canvas

Det är karvat i ben, etsat i sten
Djupa skåror skapar en jävla massa problem
Filar och slipar för att rätta till och släta ut
Men snart tar ju benmassan slut

Produkt av samhället, ett jävla måndagsexemplar som aldrig riktigt funkar som den ska
Felsökning på felsökning, efter en nödlösning funkar jag för tillfället sådär halvbra
Fast egentligen fick jag väl färgpaletten och kunde blanda färgerna själv
Självförvållad smärta, men jag är ganska säker på att paletten innehöll för mycket svärta
Det tog över, sipprade in överallt så allt liknar valfri grådassig dag varsomhelst i Sverige

Det är karvat i ben, etsat i sten
Djupa skåror skapar en jävla massa problem
Filar och slipar för att rätta till och släta ut
Men snart tar ju benmassan slut

Balanserar på meninglösheten, som låter mig andas en stund
för att sedan konsumera mig fullständigt, jag får varken en syl eller en blund
Det upptar hela min existens och lämnar mig med abstinens
efter vad som helst som dövar allt som känns




Fri vers (Fri form) av Blumma.
Läst 350 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-28 05:50



Bookmark and Share


  träsnidaren
Riktigt bra. Härlig puls och rim. Medryckande poesi.
2018-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Blumma.
Blumma.