Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppets lilla fågel

Gamajong heter den lilla grå fågel
som lever i symbios med militären
När tanksen krossar svaga rötter
pickar den efter frön i leran
När stövlar trampar i det sträva gräset
hoppar den från tuva till tuva
Den söker sig till förstörelsen
och kvittrar oupphörligt
Soldater ser att den är liten
att den lever och att den rör sig
Gamajong tar ingen plats
i stridens hetta när blodet flyter
Gamajong kan inte stoppa kriget
eller hindra dödandet
Gamajong kan kvittra i gryningen
långt innan solen når horisonten
Gamajong kan föra fram en hälsning
till soldater som sover och drömmer
Gamajong kan framkalla ett leende
i ett förbittrat ansikte




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-30 03:32



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om fredens och frihetens fågel som bär hopp om en bättre värld!
2018-07-01

  Blomma-Stjärna VIP
en speciell och tänkvärd dikt
ett lite hopp
mitt i
krigets sår!

tycker om!
2018-06-30

  Kungskobran VIP
Ur förstörelsen växer det nya fram
förhoppningsvis utan skam
kanske den någon lärdom får
som bättre tider sår

2018-06-30

  Stefan Albrektsson
Starkt kontrastrikt i växlandet mellan det krigiska meningslösa och den lilla fågeln mitt i hopplösheten. (Och som hobbyornitolog höll jag på att bli galen av att försöka lista ut vad det är för fågel).
2018-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP