Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter ett djupt berörande samtal med en syriansk kvinna


Hon med de vackra ögonen

 

 

Ingen förstår henne 

Hon med de vackra ögonen

som våldtogs

förnedrades

blev förgripen

och skadats så svårt

att såren aldrig tycks läka

 

Ingen ser såren

sminkösen är skicklig

lägger leenden

såren maskeras

 

I präntande rader

uttrycks fasor i metaforer

och i olösliga ekvationer

finns svaren på alla frågor

 

Ty

 

Bakom en osynlig ridå

har mörkret sänkts sig

Demonerna härjar fritt

och kastar skuggor

över det goda

där ögon har slutat att gråta

och glädje draperas i svart

 

Hon med de vackra ögonen

försöker fly

bort från ondskans minnen

och demonernas järngrepp

 

Men

 

När skall kärleken återkomma?

Ingen vet svaret.




Fri vers av Nils-Robert
Läst 364 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-07-03 18:33



Bookmark and Share


  filosofian
Vad du skriver gripande. Det högg till i hjärtat.
2018-08-17

  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2018-08-17

  Tina79
Det där var lite svårt för mig att läsa. Men precis vad jag upplevt. Kram
2018-08-09

  SatansSon VIP
håller med jenny.
2018-08-06

    ej medlem längre
Det finns så mycket som kan finnas bakom det perfekta leendet, något som ögon inte kan dölja. Däri ligger det vackra, att ögonen avslöjar oss. Tycker mycket om denna tänkvärda text som andas medkänsla.
2018-08-03

  överlevaren VIP
Djupbottnad text om att se vad som speglar själen genom en sprucken spegel
och att kunna få en hel bild som tar en framåt. Det tar tid ..... i minnet är bilden alltid krackelerad.
2018-07-10

  S.A.I. Steve Lando VIP
berörande stark text, väl framförd
2018-07-06

  Fem hjärtan VIP
En text som väcker tankar och berör!
2018-07-04

  Alysse VIP
Starkt berörande skrivet
En viktig text att både
skrivas och läsas

2018-07-04

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text som belyser de skarpa kontrasterna mellan det yttre och det inre!

Återigen blir det bekräftat att man ser ett ansikte, men inte människan bakom!
2018-07-04

  ULJO
Stark text
2018-07-03

  Peter Olausson VIP
En stark text om de osynliga dramerna som finns i människor nära runtom oss alla - tack för att du lyssnade på hennes historia, tack för att du skrev! - Peter
2018-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert