Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är aldrig försent att ändra sitt liv.


Hur du vill leva

Vill inte längre vara frustrerad,
vill så gärna bara bli helad.
Ger upp alla gamla erfarenheter och all gammal tro,
söker ett sätt att slå mig till ro.
Det förflutna ligger hack i häl och följer varje steg jag tar,
men jag har försprång så länge hoppet finns kvar.
Finns så många drömmar men jag vet inte hur jag ska nå dit,
men många säger att jag ska vara stolt som lyckats tagit mig hit.
Men jag kommer aldrig att sluta sträva,
vill inte bli besegrad och låta gamla minnen mig kväva.
Alla mina drömmar hade flugit sin kos,
då jag plötsligt fick syn på en gyllene ros.
Orkar inte vara försiktig och på tå stilla tassa,
sträckte ut min hand och stack mig på dess taggar så vassa.
Rosen lärde mig en läxa,
den vill precis som jag trots alla hinder fortsätta att växa.
Även om man vissa blad mister,
finns det stunder i livet då man går rakryggad ur tvister.
Ge inte upp alla mål så lätt,
utan fortsätt att jaga dem tills du blir mätt.
Försök att släcka dina drömmars törst,
och ge inte upp förrän du uppnått dem först.
Självklart är det svårare än vad det låter,
är inte lätt att lista ut livets alla gåter.
Försök att ta vara på den dag som du får,
och var stolt över den väg du går.
Alla drömmer vi inte om pengar,
eller vill inte ha sidenlakan i sina sängar.
Vissa nöjer sig med det lilla,
att få erfarenheter och all nyfikenhet stilla.
Oavsett vad din omgivning begär,
fortsätt vara den du är.
Det är upp till dig hur du vill leva,
så har det varit sedan Adam och Eva.




Fri vers av Nattis83
Läst 1553 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2006-06-10 00:16



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat vännen,
2016-05-08

  Karin Rosberg
Tack för denna uttrycksfull och sanna dikt som får mig att tänka till.........helt underbar i sin framställning......inga ord förlorade!!!
2008-11-01

    Lindizz
Oj vilken toppen text, den fick mig igång många tankar...bra skrivet. bokmärks.
2007-07-28

  Moondance
Jag kan bara säga oj... vilken underbar text!
Den får en verkligen att tänka efter på livet och en själv.
2007-05-14

    anniks
Den här texten måste jag sätta till mina favoriter här på sidan, jag sätter den också i en annan kategori; favoriter genom tider. Otroligt fin text och du lyckas tokbra med rim. Din text är alldeles rätt !
2006-08-03

  stefan.g
Denna var den mest underbara text jag läst på länge, den fick mig att avslappnat njuta av textens sköna ömma balansgång av delade tankar och ditt perspektiv på livet. Djup, skönhets lyft i form av ord som specifikts lyfts fram. Ja så känns det när man läser denna underbara dikt, text, eller en vers av ett livsinnehåll. Skulle poesi alltid vara så här......då blir källan av ord aldrig torra utan friskt fläktande i den varma sommarhettan. Denna gav mersmak och lite därtill. Tack för läsningen!
2006-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Nattis83
Nattis83