Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



And then you´re out.

 

Vi går runt söder. Från slussen till Sofia. Vi pratar om oss. Om det vi en gång hade. Och jag blir själv förvånad när jag säger att det är trevligt att ha honom bredvid mig igen. Och hur trevligt det är att prata minnen. Jag nämner inte att han misshandlade mig under min värsta tid i mitt liv. Jag nämner inte att jag ville ta livet av mig en hel sommar efter att vi tog slut. Inget av det nämner jag. Och när vi kommer till gamla stan och han visar vart han jobbar så blir vi ett i ett kallt trapphus och jag går hem med ett smutsigt samvete och en skam som inte den starkaste tvålen kan tvätta bort.
Igen så är jag i hans våld och jag hatar mig själv så pass mycket att jag slänger alla rakblad som finns hemma för att rädda mig själv från det förflutna.

 

Så länge du håller i ditt förflutna så kommer det alltid att försöka ta sig in på ett eller annat sätt. Kanske inte alltid så aggressiv men alltid på något sätt. Och han tog sig in med en slägga när han inte kom in på ett annat sätt, och jag lät honom. Men med ett starkt psyke så kommer också en styrka att ta sig upp och efter några veckor fanns han bara som en mosad fluga på min vägg.

Anledningen till att jag håller i mitt förflutna har nog med mig själv att göra. Jag kan inte skylla det på någon annan, jag imponeras på ett sätt av mitt beteende. Och när jag kan se idag att jag lät någon förstöra mig så mycket som han gjorde så kan jag ta mig upp ur dom små groparna lite fortare varje gång. Jag har alltid varit envis. Jag vill alltid visa att jag kan själv. Och det bästa sättet att klara något själv är att ha något som motiverar en. Och det som motiverar mig är det som en gång gjorde mig illa. Jag frågar mig själv om jag tänker låta saker göra mig så illa igen. Och jag svarar själv att ''Nej. Jag ska komma över det här, ingen eller inget förtjänar min sorg'' och jag kan ställa mig upp, jag kan ta mig en bit upp och fram.

Så en mörk kväll på Harry B James så säger jag det till honom, som en viskning. Att det är dags att göra ett val. Ta ett beslut. 
För tillslut kommerd hans ord att skada. 
And then you´re out....for good. 

 




Fri vers (Fri form) av Flisan
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-03 01:20



Bookmark and Share


  Livet1
Den här starka texten slår an , berör mig.
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Flisan
Flisan