Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUMANISM PÅ VILLOVÄGAR

Sann humanism är
helt klart inget problem -
men det finns en
variant som är extrem.

En människa med
fungerande hjärta
måste onekligen
fyllas med smärta.

På grund av vissa
skandalösa brister
som finns hos
välfärdsstatens humanister

blir människovärdet
ofta rejält sänkt
på ett skrämmande sätt
som knappast var tänkt.

Det beror främst på,
att man vill göra gott
också mot dem som
gjort väldigt grova brott.




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 867 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-05 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström