Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reflektionsbataljoner



Midnattsmarkens skorpa skakar
djupt i fulhetsfundamenten,
dödsvindsänglars vingar vakar
över ödesögonslänten,
skändningsskall från skatsoldater
följer barbensbataljonen
genom kroppars kraniekrater
mitt i nattreflektionsmonen -
kanonadkallskavalkader
lockar flockkadavers rader
genom höljeslänten
att mot elementen
välta ner i smälteflod
vältra sig i hjältemod
men till tomhetsgalla
knalla fram och falla.

Krutkolskroppar kryper kriget
mött i mörkermättnadsmullen
att i kropp mot hopp bestiget
nå till toppviddskullen
eller fallkaskader,
men i stormen ämnad
vackla fram på veka vader
ovan rullbensåsen rämnad -
där bestigningsben konkava
känns i skalskelettet skava
mot massivets skrevor
och ravinens revor
men än männen klyftor klättrar
för Medusans ögon fjättrar
att bestiga tomhetstoppar
krönt av krympta krossbenskroppar.














Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-08 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP