Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yrselmyrors mening



Hur länge, Myria,
skall jag behöva trängas
med myrors myriader innanför?
Skall jag i pirrigt virrvarr innestängas
för pannantenners spröt att slitna slängas
emellan stackens stickor tills jag dör?

Så länge, Myria,
jag hoppades att sprängas,
att ömsa skalets ömhetsfjättring skör.
Men varje stund ser jag min stack förlängas,
med varje steg vill feghetsfötter svängas
att vandra annorlunda än jag gör.

Hur länge, Myria,
skall jag vara blott en myra,
skall jag vara blott en instängd i en stack?
Hur länge skall min trängda tanke yra,
hur länge tillåts större myror styra
min stickantenn mot likpanikattack?
Min kamp är slut, men hittar aldrig ut,
vid vägrans vägskäl väntar ett beslut
att bryta spröt eller nedstötas i dess bottning
och leva likt ett lik under en drottning.















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-09 11:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt vacker.
2018-08-17
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP