Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Trivialt

Kanske behöver vi sära på oss, efter de där orden du aldrig sa. I din soffa som står likt en Tetris-kloss bland andra möbler i mitt hem. Välj din tystnad med omsorg, det är så lätt att pressa någon annan till ord. Stavelser man aldrig menat.


Vi sitter på varsitt håll, jag tänker att det triviala kanske ändå är det optimala. Om jag säger farväl, då lämnar även din tvätt parkettgolvet på din sida av sängen.
”Du ska få se ”, tänkte jag.
”Det kanske visst spelar roll var dom är”.


Tonfallet är väldigt viktigt när man ingenting yttrar. Det tydliggörs för var minut som uret klämtar, på väggen som solen stalkar. När du sa att livet är tråkigt, då öppnade jag mina tyngsta dörrar. Då när jag lade till ”jag är inte suicidal, men…”


Då slog tystnaden till. Jag sa att jag hatade att vara blottad. För i andras ögon är mitt alltid värre, och jag stjäl alltid någon annans lime light. Jag menade inte att stjäla ljuset, bara lite av din tid.


Vi bråkar om det triviala, låtsas vara geniala som har svaren på allt, för varandra. Botemedlet och plåstren på såren. Hjälpen i nöden – ända in i döden.
Kanske är det den som knackar på.
Jag öppnar inte för främlingar.
Fri vers (Spoken word/Slam) av hanny
Läst 50 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-12 14:04Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hanny
hanny