Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens resa

 

Jag sätter på mig
mina nötta jeans
Drar en randig T-shirt
över mitt sargade bröst

Mina blå mockaboots
sitter fint trots min
stelhet från
bårhusets brits

Går lugnt ner till
järnvägsstationen
där tåget står

Den gamle konduktören
hjälper mig ombord
"Detta tåg är reserverat
för er. Ring när ni behöver
mig"

Tåget rör på sig
och jag känner
en märklig frid

Jag förs tillbaka
i tiden
Blir yngre och
yngre för var minut

Min syster, som avled i år,
kliver på vid nästa station
Hon är utan kryckor nu
och strålar som en sol

Efter att tåget gått
genom ytterligare en
tidszon hör jag hur
min mor kliver på

Hon skrattar så gott
när hon ser oss två

Till slut närmar
vi oss tågets
Slutstation

Vi åker med buss
till Tromsö

När vi kommer
fram är släkten
samlad

Onkel Hans bjuder
på dramm och Birger
spelar på sitt bälgaspel

Det var en märklig resa
Här blir jag kvar

Döden är inte slutet
den tanken har jag kvar




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 495 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-07-12 17:50

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ric
Vackert. Jag hoppas och håller alla tummar.
2018-07-15

  Boneyfrank VIP
Välskriven och fantasifull.
2018-07-14

    ej medlem längre
Wow, ryser!
2018-07-13

  Cikoria Blå VIP
Fantasifull vuxensaga.
Gillar bilderna du målar.
Och - vem vet ...

2018-07-13

  Cikoria Blå VIP
Fantasifull vuxensaga.
Gi?lar bilderna du målar.
Och - vem vet ...

2018-07-13

  Eva Langrath VIP
Fin och hoppfull dröm
2018-07-12

  Fulbergarn
Hoppas jag får den upplevelsen då det är dags, bokar en plats
2018-07-12

  WyS VIP
Fin resa med insiktsfullt avslut.
2018-07-12

  Mfredrik VIP
Härligt skriven
2018-07-12

  HenrysDotter
Oj,så vackert beskrivet!Vem vill inte åka med ett sådant tåg,när och om...
2018-07-12

  Kungskobran VIP
Härlig berättelse , Tromsö i mitt hjärta.
2018-07-12

  Larz Gustafsson VIP
Var det Silverpilen till Kymlinge?
2018-07-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Gissar att du skrivit ner en trygg och vacker drömsekvens. Tänk om döden vore så och man inte behövde vara rädd.
2018-07-12

  Öknens Ros VIP
Synnerligen sällsam berättelse.
2018-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten