Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets Mor

I mänskans inre, hennes Rosengård,

står Alltets Ande, ett sinnligt väsen

 

Med fingrar, lätta som solens bård

runt rymdens Ros, som andetag

i mänskohjärtats puls och slag,

,Hon vidrör mänskans syn: O, gömd

i närhets täta snår, glömd

bak´ allt som var, som fanns, skymd

i självklarhetens Janusrymd:

Alma Mater 

Hon vidrör mänskans syn: O, gömd

i närhets täta snår, glömd

bak´allt som var, som fanns, skymd

i självklarhetens Janusrymd:

 

Vår Mor! Alma Maater! Moiran!

 

 Hon bar en klädnad av vallmoängar

Hon bar i blicken ett blåklintshav,

vid horisonternas harposträngar

Hon rörde fingrar av fin agave

 

Minns! Hårets doft av tång och rosor!

Se Hennes ögon: Som gryningen

som vidsynt skimrar  som änglars kosor

där stjärnor vilar till skymningen

 

Och mänskokänslor Hon bar i vyer

tankars källa i en blomsterö

och Lyckans gömme i orden:" Bry er

om själen! Bortgömda själar dö!"

 

Rosor rysa ... Själar skälva

fängslade vid tidens rus :-

Men bojor brista om tidlös älva,

LIV - fri får dansa i Moderns ljus

 




Bunden vers av S-E Forslin/same
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-14 04:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same