Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsinstruktioner för dom lustiga och luriga lördagarna

ha alltid överseende
alla är inte idioter
kanske är det du?
kanske ingen?
förmodligen
bär med dig kärleken
tatuera in ditt raggs nummer
på handen
med risig skrivstil och ett hjärta runt
ångra dig dagen efter
ring sen
efter pizza och vissla och låtsas som att det regnar
medan det regnar på riktigt
som vanligt

när du berättar saker
och pratar
överdriv inte
och om du gör det
ljug med dina ögon fulla av glimtar
och skicka jointen
så att rödögda rullaren får sista blosset
och ordet
om den vill ha det
vill säga

nämner du en vän
som råkar vara död
gör du det med respekt
och eftertryck
och hedrar
sen berättar du
den förmodligen formidabla historien

bli alltid för full
fullkomlig fåntratt
men uppför dig
för fan
var en god galning
dom vinner alltid
i slutändan

njut av ditt liv
tacka dina vänner
bli sentimental
ta en klunk vin till
men stå inte still

så att du somnar
bort
från vännerna
vinet
villovägarna
vansinnet
som du för resten av ditt liv
bär med dig

djupt i minnet




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 616 gånger
Publicerad 2006-06-11 03:25



Bookmark and Share


  Kicki Karlén
Lysande satir! Det tråkiga är att det mesta du beskriver är så sant... En dikt där vi alla kanske känner igen oss lite, men inte vill... Så enkel och rak och ärlig, jag bara ler...
2006-06-13

  mariann
Här levererar du ett knippe sköna instruktioner.
Tackar!
2006-06-12

  Smultris
*Stum*

Så jäkla bra bara...
2006-06-11

  sol
nu är det söndag..jag följde
alla dina råd! kan du vänligen
åka till ludvika och ta hand om skärvorna!
2006-06-11

  K*
en god galning . . . det måste vara du det :)
skön läsning i gryningen . tack för det!
2006-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho