Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Träden brinner

Väcks av skrikande tranor
i par vandrar de
över den torra åkern
försvinner bakom gästhuset

brandlukten sticker i näsan
brandröken ligger tät över vattnet
bergen knappt synliga
det brinner 10 mil norrut
10 000 ha skog brinner
den här dagen

byar evakueras
vänner
bekanta
människor jag inte känner
får lämna sina hem

skogen brinner
där minnen finns
ber att alla får
komma tillbaka till sina hem igen

brandmän kämpar
timme efter timme
i röken och hettan
brandflyg från Italien och Frankrike
helikoptrar från Tyskland och Litauen
brandgata, brandslangar
norska, danska och polska brandmän
träden mejas ner med caterpillrar
begränsningslinjer skapas

frivilliga avbryter semestern
frivilliga samordnar insatser
frivilliga kör ut förnödenheter
frivilliga ger bidrag

skogen brinner i Sverige

ber om regn
ber om uthållighet
till alla som kämpar
på olika platser
i vårt land

© Eva Hedlund fd. Langrath 2018




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-07-21 21:07



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så starkt och öppet om det som nu lugnat sig. Som en nyhetsutsändning i poetisk form med mycket känsla.
2018-08-08

  Nils-Robert
Bra skrivet om det viktigaste just nu pågår.
2018-07-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja elände
tragedi man
undrar hur det
ska gå bli, av
branden i Väst-
manland vad
lärde vi...
2018-07-22

  dansamedvargar
Jag hoppas vi alla ber om regn även de som inte ”tror”!

2018-07-22

  Silverstripe
Bra text om en ofattbar tid!
2018-07-22

  Johan Strömstedt
Tack för din text. Även jag, en betraktare på distans, hoppas än så länge att det får förbli så. Jag är nog inte så mycket för hogre makter, men i kväll skall jag be om regn.

2018-07-21

  Larz Gustafsson VIP
Fantastiskt att även Polen ställt upp med manskap.

2018-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP