Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur en färgfest i det fria


Fête Champêtre


Genom soldis svag kontur
Le Havres hamn i slummer
bubblande timmans soluppgång
ett måleriskt friluftsrike


Fountainbleu Rouen Seines reflex
inspirerar och bedårar en Monet
på penseläventyr i serier av
skiftningar fasetter


Med kolorit av sällsamt slag
graciöst skirt behag
får vart dunkel sig
en varm nyans små penseldrag
i lyrisk dans


Landskap tidlöshet ljus atmosfär
delikat sann chimär
ur ögonblicket som står still
när en triumf mot sol
och skuggor vill




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-22 10:18



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Ordmålad poesi
inspirerad av en stor
konstnär
2023-03-04
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP