Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din hemlighet

Det var dina ögon
som fick min tunga att smaka på den verkliga mystiken
De smakade hemlighet

Det var en annan värld
som tillslut rubbade min

Jag hade hört talas om dig,
att du var konstig, flummig
Lyssnade på dem

men såg kontraster i dina ögon, de skiftade färg
som sanningar och perspektiv
som solen om dagen, gräset på marken, löven i träden

Konturen i din mimik skiftade än mer
Som stenar som blir slipade av havet
Lika påverkade av allting runtomkring
Tålamodet i din andning

Jag tänkte tyst på den kompetens
som fanns i din oförståelse
En bestämdhet i ditt kroppsspråk att ingenting är bestämt

De drog slutsatser och du ifrågasatte varenda en
De svarade på alla frågor precis som du visste att de skulle göra
Men i din värld fanns inga givna svar
Inga konkreta sanningar

Ja, jag satt tyst och såg på
Hur dina vändningar fick mig att se hela världen

Det var dina ögon som försiktigt bjöd in mig hit
och jag åt upp dina ord ett efter ett, oskrivna som skrivna
Synliga som osynliga, högljuda som tysta

Din hemlighet finns nu i mig




Övriga genrer av S~A •••
Läst 333 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-07-25 20:24



Bookmark and Share


  Engel
Så mjukt och följsamt. Om ändå fler kunde älska så.
2018-09-10

    glasa VIP

kärlekens
vidunderlighet

åh, din poesi
kan beskriva

och berätta
om den

2018-08-22

  morgonstjärna VIP
vi tolkar med hjärtat men jag lärt mig det är så lätt att göra fel.
2018-08-21

  dansamedvargar
Men så fint!
2018-08-14

  Rise Little One
Tolkningar värmer upp själen på ett mysigt och annorlunda sätt.
2018-07-26
  > Nästa text
< Föregående

S~A •••
S~A •••