Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På gott och ont

Solljusets glittrande lek i bokskogens ljusgröna takkronor
andas den klara luften som luktar av trädens skuggarom
lugnande vilsamma tröstande stunder
Frambringar klaraste tankar ur bäcken
sorlet från kallaste källor hos näcken
blandas med pigga små näbbtiriader
från småfåglars njutsamma sångserenader

Bakom stammars mörkaste skuggor
smyger de svartaste ulvar som skyggar
undan de ljusa vackraste stunder
gömmer de sanningar under
ett lager av ruttnande lunder
löven från boken blir alltid multen
just liksom människan ack så sulten

Drivs vi av vacker natur likt ett balsam
Eller den sakrala driften mot parning
I vilket fall lurar gråben i skuggan
vill sluka den unga flickan i myllan




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-25 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ