Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets väg



Jag har en mental väghyvel
en fantastisk maskin
som hyvlar av och plattar till
så vägen blir jämn och fin

fortsätter sedan min väg
tills jag stöter på patrull
använder den igen
för livsglädjens skull

när den inte används
är den i minnets garage
som en trygghet, en livlina
inför livets hårda bandage




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-07-26 13:54



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så mycket jag gillar i denna text.
Metaforerna som är så talande.
2018-08-02

  MALVAA VIP

ÄLSKAR DIN METAFORER
2018-08-01

  överlevaren VIP
Slipad text...bra!
2018-07-30

    Peter Söderqvist
Fina metaforer. Jag gillar minnets garage för denna väghyvel.
2018-07-29

  Olof Lagerhorn VIP
Originell metafor som bär igenom hela texten.
2018-07-27

  M.Eta
Återigen en fin livsliknelse från dig. Bra med en sådan mental maskin.
2018-07-27

  Blått Norrsken VIP
Så fifigt att äga en sån väghyvel . Bra skrivet med underton av lätta dagar och de svåra.
2018-07-27

  Maria Sundelin VIP
Bra att ta till ibland, men ibland är det bra med lite motstånd
Kramar
2018-07-26

    Elisabeth Nilsson VIP
En text med glimten i ögat och bra rim därtill!
2018-07-26

  Niliboy
Ja, inte är jag trakterad av någon maskin, men jag Bibeln istället. En maskin skall ju smörjas å servas, det slipper jag nu! Å jag jobbar med minnet!
2018-07-26

  Öknens Ros VIP
Oj, ursäkta, det blev lite fel, tryckte lite för snabbt. :/

Den där väghyveln skulle man behöva ha lite då och då.
2018-07-26

  Fulbergarn
hm, tål att tänka på,
det var länge sedan hårda bandage
kanske har jag en där någonstans i minnet
2018-07-26

  Kungskobran VIP
Jag är en tuff brud med väghyvel
ett stycke dynamit.....
Fint skildrat av dig
2018-07-26

  Cikoria Blå VIP
Dikten berättar om livet med glimten
i ögat.
Gillar de lite annorlunda rimmen och
att det fungera så bra.
2018-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP