Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodmåne

blodmåne ikväll
det är en speciell

slags fullmåne
då månen färgas röd

det är inte utan
att jag blir poetisk
till och med lite romantisk

och nu försöker jag dikta
men jag känner mig bara hjärndöd

ut och titta på månen
fotografera med telefonen

( patetiskt...)

om den nu ens syns
om det är fri sikt
annars blir det väl ingen dikt?

månförmörkelse alltså
och nu blir den total

liksom min mentala förmörkelse
gör denna dikt rätt pekoral

och min nedsatta verbala förmåga
gör det till en tidsfråga
innan den blir rent ut sagt en plåga




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-27 19:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag VÄGRAR att titta på den där fåniga, töntiga hjonmånen.
Jag hatar astronomi.
I protest tänker jag sova. Eller läsa.
2018-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP